Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Fetás görögdinnyesaláta

A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét ... tovább

Csirkés-spenótos rakott tészta

Főzzük meg a tésztát, előírás szerint, de ne legyen teljesen puha, mert még sütőbe is kerül. Lecsepegtetve tegyük vajjal kikent sütőedénybe. A forró olajon pároljuk meg a hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet, ... tovább

Csirkecsíkok ropogós kabátban

A kétszersültet nejlonzacskóba tesszük és nyújtófával morzsává törjük. A csirkemelleket kicsontozzuk és hosszában 3 csíkra vágjuk. Jól összekeverjük a pác hozzávalóit és a csirkecsíkokat beleforgatva, fél órát állni ... tovább

Steak mártás

Egy deci vízzel keverjük el a hozzávalókat, a fokhagymát vágjuk ketté és úgy dobjuk bele. Csendes tűzön, kevergetve, főzzük negyed órát, majd szűrjük le, gyengéden megnyomkodva, hogy az összes leve kicsepegjen. Kihűlés után ... tovább

Gyors csirke curry

Kockázzuk fel a csirkemellet, vágjuk félfőre a hagymát, daraboljuk fel a burgonyát és karikázzuk fel a répát. Hevítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Szórjuk rá a curry port és öntsük fel két evőkanál vízzel. ... tovább

Kreol fűszerkeverék

A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra. ... tovább

Sárgadinnye saláta paradicsommal

A sárgadinnyét kimagozzuk, majd a húsát, kis kockára vágjuk. A félbevágott paradicsomok magos belsejét kikaparjuk, a megmaradt rész apróra daraboljuk. A lilahagymát és a zöldfűszereket finomra metéljük. A citrom héját ... tovább

Csirkés-currys dinnyesaláta

A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal ... tovább

Sajtkrémmel töltött szilva

Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket ... tovább

Vörösboros szilvamártás

A kimagozott és feldarabolt szilvát a cukorral, a fűszerekkel és a vörösbor kétharmadával felfőzzük. Ha megpuhult a szilva, a fűszereket kidobjuk és botmixerrel összetörjük. A tűzre visszatéve a borban elkevert keményítővel ... tovább