A kenyeret ferdén felszeleteljük, majd megkenjük majonézzel és félfedésben ráterítjük a sonkaszalámit. A lilahagymát hajszálvékonyan felszeleteljük és ráhalmozzuk a szendvicsekre, rózsaborssal meghintve tálaljuk.
... tovább
A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony ... tovább
A vajat felolvasztjuk és a sörrel felforraljuk, kevergetve hozzáadjuk a megreszelt reszelt sajtot, felfőzzük és ha a sajt elolvadt, belekeverjük a tojást és a fűszereket, az előzőleg kissé megpirított kenyérszeletekre kenjük, majd ... tovább
A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja.
A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább
A megreszelt sajtokat keverjük össze a zúzott fokhagymával, a puha vajjal és a többi hozzávalóval. Kenjük az előzetesen gyengén megpirított kenyérszeletekre és előmelegített sütőben vagy grillsütőben süssük, amíg a sajt ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább
A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább
A meggyet kimagozzuk és a cukorral átkeverve fél napot vagy egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap felöntjük fél liter vízzel és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejszínt simára keverjük a pudingporral és a forró lé ... tovább
A meggyet kimagozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. Megcukrozzuk és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt ... tovább