A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba ... tovább
A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő.
Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, ... tovább
Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. ... tovább
A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább
A felhevített zsíron a cukrot és a lisztet megbarnítjuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük másfél liter vízzel. Az egészben hagyott hagymával és a babérlevéllel csendesen főzzük fél órát. Végül ... tovább
A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés ... tovább
A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit ... tovább
A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajba keverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a letépett rozmaringlevélkéket. A masszával bedörzsöljük a húsokat, majd a vékony baconszeletekbe göngyöljük és ... tovább
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, amíg melegszik bedörzsöljük a húst a fűszerekkel. Egy tepsibe kenjük a zsírt és öntünk rá egy deci vizet, a lepergett fűszereket beleszórjuk és beletesszük a húst. Negyed órát hagyjuk a ... tovább