A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ... tovább
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra ... tovább
A ritkacsontot forrázzuk le, majd 5 l friss, hideg vízben tegyük fel főni. Ha felforrt a lé, dobjuk bele a húsokat, a forró víz összerántja a rostokat és szaftosabb, jobb ízű lesz a hús. Ha ízesebb levest szeretnénk, alaplével ... tovább
A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva ... tovább
A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájába forgatjuk. Beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a ... tovább
A cukor felével fehéredésig keverjük a tojások sárgáját, majd a mézet, a citromhéjat és a fahéjat is hozzáadjuk. A zsemlemorzsát a darált mákkal összeszitáljuk. A többi cukorral és a csipetnyi sóval kemény habbá verjük a ... tovább
A kimagozott szilvát a fűszerekkel és a cukorral fél óráig főzzük, közben, ha szükséges, eltávolítjuk a habját. Hozzáadjuk a rumot és a durvára vágott diót, még 5 percig forraljuk, majd kifőzött üvegekbe töltjük. Jól ... tovább