Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 38 találat

Zsályás pulykatekercs

A megmosott és szárazra törölt pulykamellfiléket kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A zsályát megmossuk, lerázzuk, leveleit lecsipkedjük. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többivel beborítjuk a parmezánnal bevont húst. ... tovább

Sonkás szűzérmék

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt sonkát hússzelet méretűre vágjuk. A szűzszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szűzérmére ráteszünk egy szelet sonkát és ... tovább

Provence-i fűszerkeverék

A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Illatos süllőfilé

A kétujjnyi darabokra vágott süllőfilét sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalára egy-egy zsályalevelet fektetve a baconba tekerjük. Grillrácson pirosra sütjük, de vigyázzunk ne szárítsuk ki. Zöldsalátával tálaljuk. ... tovább

Sonkás, zsályás sertéskaraj

Az olajban a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zsályát és a borsot jól elkeverjük. A sonkát ujjnyi hasábokra vágjuk. Bekenjük a fűszeres olajjal és a baconba tekerjük, majd rakjuk fél órára a mélyhűtőbe. A lehártyázott ... tovább

Rókagombás sertésszelet burgonyás rétessel

A karajt kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A hússzeleteket a zsírtól, a hártyáktól megtisztítjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd egy evőkanál vajon, minden oldalát 1-1 percig elősütjük. A zsályaleveleket finomra vágjuk és ... tovább

Paradicsomos bab

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk ... tovább

Búbos hús

A kicsontozott karajt felszeleteljük és gyengéden kiverjük. Sózzuk borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, a vaj-olaj keverék felében. A húsokat egymás mellé tepsibe rakosgatjuk és a sütőzsiradékot aláöntjük. A ... tovább

Sajtos muffin

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A lisztet összeszitáljuk a szárazanyagokkal, majd belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a reszelt sajtot és a kefírben elkevert tojást. A formákat ... tovább

Zöldborsós, zsályás marhatokány

a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, rádobjuk a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst és nagy lángon lepirítjuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és ráöntjük a bort. Csendes tűzön ... tovább