Provence-i fűszerkeverék
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, a grillezett és párolt zöldségeket. Remek a fokhagymás, tejszínes mártásokhoz és borral készült ételekhez.
A szárított hozzávalókat jól keverjük össze, akár kőmozsárban, akár aprítógépben és jól záródó üvegben tároljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)