Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsós, zsályás marhatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
50 dkg lapocka (marha) 142 21 6.2 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, rádobjuk a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst és nagy lángon lepirítjuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és ráöntjük a bort. Csendes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor zsírjára sütjük és belekeverjük a paradicsompürét, addig pirítjuk amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a zöldborsó és a zsályát. Puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá, a végére legyen sűrű a szaftja.
Hercegnőburgonyával vagy krokettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)