A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime ... tovább
A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, ... tovább
A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával ... tovább
A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hirtelen átsütjük rajta, a felcsíkozott, májat. Majoránnával, borssal, sóval fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a lecsöpögtetett ... tovább
A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. ... tovább
Daraboljuk fel a csirkecombot, szárnyból is isteni, majd dörzsöljük be a lime kicsavart levével. Tegyük egy mély tálba a zúzott fokhagymát, a Worcestershire szósz és a barnacukor felét, keverjük bele a sót, a borsot, végül a ... tovább
A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, ... tovább
A megtisztított hagymába szúrjuk a szegfűszeget. A többi, feldarabolt, hozzávalóval együtt fazékba tesszük, majd felöntjük bő liternyi vízzel. Puhára főzzük és a levet leszűrjük, a zöldségeket félretesszük. A lében puhára ... tovább
A csirkecombot bőrözzük le és filézzük ki, majd vágjuk kockára. A bőrből és a csontból, ha időnk engedi, főzzünk alaplevet. A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a lereszelt vagy apróra metélt ... tovább