A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre ... tovább
A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre ... tovább
A sonkát a vaj felével ledaráljuk. A maradék vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és sűrűsödésig főzzük. A darált sonkát a mártáshoz keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájákat, a borsot, és az előzőleg, ... tovább
A fél tyúkot kisebb darabokra vágom. Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd a zsíron átsütöm a húsdarabok mindkét oldalát.
A húst a káposztalével felöntöm, megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Ezután a ... tovább
A füstölt sonkát tegyük fel főni annyi vízben amennyi ellepi. Dobjunk bele néhány babérlevelet. Egy másik edényben a finomra vágott hagymát pároljuk meg. Az üvegesre párolt hagymát öntsük fel a sonka levével és ízesítsük ... tovább
A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább
A csukát megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát centiméteres távolságban bevagdossuk és a résekbe szeletelt baconszalonnát teszünk. A vaj felével kikent tűzálló tálba tesszük. A maradék ... tovább
Az apró uborkát beáztatjuk és jól megmossuk. Nagy üvegekbe rakjuk, melynek aljára dobjuk a kaprot, mellétűzzük a megtisztított és hosszában elnegyedelt tormát. 3 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet ... tovább
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közétűzzük a megtisztított, hosszában felcsíkozott tormát. A 2 liter vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd lehűtjük, belekeverjük a tartósítót és ... tovább