Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csemegeuborka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 kg uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 kávéskanál szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró uborkát beáztatjuk és jól megmossuk. Nagy üvegekbe rakjuk, melynek aljára dobjuk a kaprot, mellétűzzük a megtisztított és hosszában elnegyedelt tormát. 3 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet és az uborkára öntjük. Ha kihűlt, a levet leöntjük, újra felforraljuk és belekeverve a szalicilt ismét az uborkára öntjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)