Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább
8 deci vizet forraljunk fel a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd főzzük kis lángon tíz percig. Szűrjük le és a lébe daraboljuk bele a meghámozott, kimagozott dinnyét. Keverjük bele a mézet és a citrom ... tovább
A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a ... tovább
A sonkát borssal, egy fej hagymával, 3 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára, kilónként 40 perc alatt. Hagyjuk kihűlni a levében. Majd a bőrt lehúzva centinként irdaljuk be a zsírt. Tűzdeljük meg az illesztékeket ... tovább
A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára ... tovább
A fűszereket kőmozsárban péppé dolgozzuk. Az olaj felét és a bort belekeverjük. A csirkemellet bőröstül levágjuk a csontról és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. ... tovább
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a ... tovább
A megtisztított gyöngyhagymát sós vízbe 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Az egy liter ecetet a fűszerekkel és némi sóval felforralunk, a hagymát és a megtisztított fokhagymát két percig főzzük benne. A hagymát üvegekbe ... tovább
A tyúkból és a zöldségekből a szokásos módon levest főzünk. amikor a tyúk megpuhult kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk. A hagymát kidobjuk, a zöldségeket kis kockára vágjuk. Kevés levesben a szőlőt és a mazsolát ... tovább
A megtisztított egrest 4 szufléstálka aljára szórjuk. A többi hozzávalóit összeforgatjuk, majd morzsásra készítjük. Egyenlően elosztva, az egresre szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük.
Tejszínhabbal ... tovább