A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött ... tovább
Lehetőleg lukullusz paradicsomot vásároljunk, de ha az nincs, bármelyik jó, kb. diónyi az ideális. A paradicsomokat félbevágjuk és magos belsejét karalábé vájóval kiszedjük.
Alufóliával bélelt tepsibe rakosgatjuk, megsózzuk és ... tovább
A hozzávalókat üvegbe dobáljuk, majd leöntjük a kétféle olajjal és langyos helyen egy hétig hagyjuk állni, néha óvatosan megrázzuk. Ezután sötét, hűvös helyen tároljuk.
Focacciára vagy sült húsokra csepegtetve ajánlom, de ... tovább
A csontos húst négy szeletekre vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és szárazra itatjuk, egy éles késsel a csont felőli oldalán zsebet vágunk bele és egy fakanál nyelével kissé kitágítjuk a zsebet, majd a húst kívülről besózzuk.
... tovább
Az almát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a botmixer poharába dobjuk, a fokhagymával, a lereszelt citromhéjjal, a mustárral együtt és pürésítjük. A masszát sózzuk, borsozzuk és a gondosan megtisztított kacsa ... tovább
A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd ... tovább
A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk ... tovább
A kacsa mellcsontjáról a húst óvatosan lefejtjük. A mellhúson lévő vastag zsírszéleket levágjuk, majd az így előkészített húsokat megszórjuk törött borssal, morzsolt bazsalikommal és rozmaringgal, és egymás mellé, egy ... tovább
A cukorból, fél liter vízzel főzzünk szirupot, ha kihűlt tegyük bele a narancsok és a citrom lereszelt héját és a fehér résztől megszabadított, felkarikázott gyümölcshúst. Öntsük hozzá a vodkát, majd időnként megkeverve, ... tovább