Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Dermesztett kacsamell melba salátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Édes, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dkg mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
60 dkg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1.5 dl étolaj 0 ? ? ? ? ?
60 dkg kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsa mellcsontjáról a húst óvatosan lefejtjük. A mellhúson lévő vastag zsírszéleket levágjuk, majd az így előkészített húsokat megszórjuk törött borssal, morzsolt bazsalikommal és rozmaringgal, és egymás mellé, egy porcelán tálba fektetjük. Annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje, és letakarva 2-3 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
A jól bepácolt és megfelelően érett kacsamell az egyik legfinomabban frissensült, de ügyelni kell arra, hogy csak félangolosra szabad sütni. Ha túlzottan átsül, kevésbé élvezhető, rágós, kemény húst kapunk. Azonban, ha a sütést jól végezzük, pompás, feledhetetlen ízű pecsenye ízét élvezhetjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a bőrös felületével lefelé helyezzük belé a megsózott mellhúsokat. A sütéskor a zsírt többször kiöntjük a serpenyőből, majd átfordítjuk a húsos felére, de ezt az oldalát már rövidebb ideig sütjük. Törekedjünk arra, hogy a sütési idő 2/3 részében a bőrös, a 1/3 részében a húsos felületet süssük. Így garantálhatóan szép színű, vajpuha, félangolos húst kapunk. A húst kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. Ezután éles késsel hajszálvékonyan felszeleteljük.
A jól megmosott fejes salátát leszárítjuk, és apró darabokra tépkedjük. A paradicsom héját eltávolítjuk és kockákra daraboljuk. Hasonlóan készítjük a meghámozott, kimagozott őszibarackot is. Keverőtálba téve az alapanyagokat, lazán összekeverjük. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, végül átkeverjük a habbá vert tejszínnel, amelybe mustárt keverünk.
A felszeletelt kacsamell mellé tesszük az elkészített salátát és ízlés szerint őszibarackkal díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)