Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Orosz hússaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
20 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
20 dkg csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
20 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
40 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
ízlés szerint tárkony 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékony szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd az olajon megsütjük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az alma magházát félbevágva eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk, a burgonyát, az uborkát és a húst hasonló darabokra vágjuk. Az öntethez valókat, az aprított tárkonnyal összekeverjük és összeforgatjuk a hozzávalókkal és néhány órára hűtőbe tesszük, majd pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)