A cukkini végeit vágjuk le és szeljük vékony karikára, az újhagymát, zöldjével együtt vagdossuk fel. Egy tepsit kenjünk ki a vaj felével. A mogyorót szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. A rozmaringágról húzzuk le a ... tovább
A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajba keverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a letépett rozmaringlevélkéket. A masszával bedörzsöljük a húsokat, majd a vékony baconszeletekbe göngyöljük és ... tovább
A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok ... tovább
Egy durván 6 kg-os malac bőrét gondosan megtisztítjuk, ha kell leperzseljük vagy leforrázzuk. Előkészítés után kívül-belül szárazra töröljük. A gerincét hosszában és keresztben két helyen behasítjuk, de erre megkérhetjük a ... tovább
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott ... tovább
A meggyet magozzuk ki, öntsünk rá 1 liter vizet és a mézzel forraljuk fel. A citrom levét keverjük el a lisztel, a tejföllel és a sóval, tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a megy főzőlevéből, keverjük simára és habarjuk be a levest, ... tovább
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A nagyobb darabokra vágott szalonnát és a vöröshagymát az olajban megsütjük, kapjon színt, de ne legyen pörcös, majd kivesszük és félretesszük. A nyúldarabokat pirosra ... tovább
A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült ... tovább
A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, ... tovább