Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyúl vörösborban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 szál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
50 dkg gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
25 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db vadnyúl 106 23 1.1 0.5 0 83
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A nagyobb darabokra vágott szalonnát és a vöröshagymát az olajban megsütjük, kapjon színt, de ne legyen pörcös, majd kivesszük és félretesszük. A nyúldarabokat pirosra sütjük a zsiradékban és ezt is félretesszük. Az edénybe beleöntjük a bort és a húsalaplét, kicsit kevergetjük, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak, majd beletesszük a nyulat, a hagymás szalonnát, a megroppantott fokhagymát és a zöldfűszerekből kötött csokrot. 40 percig, kislángon pároljuk, ekkor belekeverjük a gombát, a gyöngyhagymát, az ujjnyi darabokra vágott répát és a négybe vágott paradicsomot. Fél óra alatt készre főzzük. A fűszercsokrot kidobjuk.
Finomra aprított petrezselyemmel megszórva, olajban pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)