Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszűz zöldségpürékkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Sárgarépapüré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sertésszűz egyben sütve
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
2 evőkanál színes bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Karfiolpüré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sárgarépapüré
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok kicsavart levével felöntve pároljuk puhára, közben ízesítsük borssal, sóval. Lehetőleg forraljuk el a levét. A puha répát botmixerrel pürésítsük, nagy kanállal galuskaszerűen megformázva, a narancshéjjal meghintve tálaljuk.

Sertésszűz egyben sütve
Forgassuk a szépen lehártyázott és megformázott húsokat a zöldfűszer és durvára tört színesbors keverékbe, szinte panírozzuk be. A vaj-olaj, sütőálló serpenyőben felhevített, keverékébe és süssük a hús minden oldalát barnára, ez ne tartson tovább 4 percnél. Ekkor tegyük a serpenyőt 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük a húst 8 percig, de ne tovább. A sütőből kivéve takarjuk be alufóliával és hagyjuk pihenni 5 percig, majd ujjnyinál vastagabb szeletekre vágva, a szaftjával leöntve tálaljuk.
Körítsük a zöldség pürékkel.


Karfiolpüré
A karfiolt rózsáira szedjük, a répát kis darabokra vágjuk és a tejjel ízesített, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és botmixerrel pürésítjük, közben reszelt szerecsendióval és borssal fűszerezzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)