Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 7 találat

Vaníliás rebarbara eperhabbal

Tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 centis darabokra. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a felaprított rebarbarát, a cukrot, a bort, a vaníliarudat és kikapart belsejét egy lábasba és ... tovább

Rebarbaratorta

A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. ... tovább

Rebarbarás morzsás sütemény

Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább

Borjúcomb rebarbarával

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk és az olajban, több részletben, pirosra sütjük. A leszálkázott, darabokra vágott rebarbarát a borban előfőzzük, majd a levével együtt a húsra öntjük, majd a mazsolát és a fűszereket ... tovább

Rebarbaralepény

Az élesztőt kevés cukorral elkeverjük a tejben, majd ha felfutott a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd tepsibe terítjük. A rebarbarát leszálkázzuk és kis darabokra vagdalva a tésztára ... tovább

Rebarbara mártás

A rebarbarát vékonyan lehámozzuk és feldaraboljuk. Láboskában egy deci vizet forralunk, melyet a fűszerekkel és mézzel ízesítünk. Beledobjuk a rebarbarát és puhára főzzük. Végül a tejszínben elkevert keményítővel ... tovább

Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel

A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat ... tovább