Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 436 találat

Harcsafilé tejfölben sütve

A citrom levét kifacsarjuk és a zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítve a feldarabolt harcsafilére öntjük. Bő fél órát hagyjuk állni, majd csepegtessük le a harcsahúst. A vékonyra szeletelt szalonna egy részével ... tovább

Márványsajtos báránykaraj

A bazsalikomot és a petrezselymet finomra vágjuk, majd összegyúrjuk a sajttal, a vajjal és a zsemlemorzsával. A bárányszeleteket sózzuk, borsozzuk és a forró olajon oldalanként két percig sütjük. A hússzeleteken elosztjuk a fűszeres ... tovább

Burgonyával és gombával rakott tarja diszkoszban

A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és gyengéden kiverjük. A zúzott fokhagymából, mustárból, olajból sóból és borsból készített péppel vékonyan bekenjük. A diszkoszt alufóliával és a baconszeletekkel kibéleljük. ... tovább

Gombás töltött paprika rántva

A rizst kétszer annyi sós vízben felfőzzük, majd a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy felszívja a vizet. használhatunk maradék párolt rizst is. A finomra vágott hagymát és gombát az olajon zsírjára sütjük, végül a finomra metélt ... tovább

Szerb gyuvecs paradicsomosan

A húst pörköltnek megfelelő darabokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkínit és a paprikát felkockázzuk, a hagymát félkarikára szeljük, majd összeforgatjuk az olajjal és a finomra metélt petrezselyem- és zellerzölddel. A paradicsomot ... tovább

Rákmártogatós forrón

A tejszínt, a krémsajtot, a tejfölt keverjük el a fűszerkeverékkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A felengedett és lecsepegtetett rákot a felhevített olajban, pár perc alatt, süssük át, majd keverjük hozzá a tejszínes ... tovább

Csirkeszárnygulyás zöldborsóval

A csirkeaprólékból vegyük ki a szárnyakat, majd a szárnyakat vágjuk három darabra. A belsőségeket tegyük el máskorra. A farhátat és a nyakat vágjuk két-három darabra, tegyük mellé a szárnyvégeket, majd egy evőkanál olajon ... tovább

Tejszínes-paradicsomos hajdina

A felhevített olajon átpirítjuk a hajdinát, majd hozzáadjuk a kis kockára aprított hagymát, kis idő múlva, a zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd felöntjük, a hajdina térfogatának, kétszeresének megfelelő vízzel. ... tovább

Kuszkusz gazdagon

A kuszkuszt öntsük le, kétszeres térfogatának megfelelő forrásban lévő, sós vízzel. Keverjük át és kendőt téve a fedő alá hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Ha elkészült keverjük el a ghível, a szárazon megpirított ... tovább

Mustáros hagymás csirke

A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük, egy kisebb tálban. Egy serpenyőt előveszünk, olyat, amely később a sütőben ... tovább