Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 436 találat

Májgaluska

A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, mielőtt a tűzről levennénk keverjük bele a fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni. A szikkadt zsemlét áztassuk vízbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább

Zsírégető káposztalevesleves

A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Annyit ehetünk belőle, ... tovább

Gesztenyével töltött kakas

A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas ... tovább

Újházy tyúkhúsleves

A szépen megtisztított és megmosott tyúkot kb. 4 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal lehabozzuk, és ezután már csak takaréklángon, gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a vöröshagymát, ... tovább

Tűzdelt gyöngytyúk pecsenye

A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Ezután a ... tovább

Pulykamell szeletek pirított gombával

A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a ... tovább

Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ... tovább

Rostélyon sült pulykamell, barbecue mártással

A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre ... tovább

Szárnyaskoktél gyömbéres dióval

A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ... tovább

Vecsési kacsa

A kacsát négyfelé vágjuk és megsózzuk. Kevés forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a nagyobb szeletekre darabolt húsos császárszalonnát üvegesre pirítjuk, majd a vékony szeletekre vágott ... tovább