Gesztenyével töltött kakas
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
kakas |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
30 db
gesztenye |
167 |
4.8 |
1.5 |
32.6 |
7.5 |
0 |
4 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
15 dkg
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
8 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
12 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
6 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
8 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas máját vagy csirkemájat ledaráljuk, és a gesztenyéhez keverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojássárgát, és a zsemlemorzsát. Reszelt citromhéjjal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és megsózzuk. Ezzel a töltelékkel a kakas megsózott hasüregét megtöltjük, a nyílást hústűvel betűzzük, vagy bevarrjuk. A szárnyast kívülről megsózzuk, majd tepsibe fektetve forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőbe téve, gyakori locsolgatással pirosra sütjük.
Sült burgonyát adunk mellé, és sárgabarack- vagy meggybefőttet kínálunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)