Gesztenyével töltött kakas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas máját vagy csirkemájat ledaráljuk, és a gesztenyéhez keverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojássárgát, és a zsemlemorzsát. Reszelt citromhéjjal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és megsózzuk. Ezzel a töltelékkel a kakas megsózott hasüregét megtöltjük, a nyílást hústűvel betűzzük, vagy bevarrjuk. A szárnyast kívülről megsózzuk, majd tepsibe fektetve forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőbe téve, gyakori locsolgatással pirosra sütjük. Sült burgonyát adunk mellé, és sárgabarack- vagy meggybefőttet kínálunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||