Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 608 találat

Görög rakott burgonya

A csirkecombot kifilézzük, majd a citrom lereszelt hájával, a kicsavart levével, az oregánóval, a sóval, a borssal és a 2 evőkanál olajjal elkeverjük. Fél órát pácoljuk. Forró serpenyőbe dobjuk és többször átkeverve, ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább

Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva

A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra ... tovább

Penne arrabiata csirkemellel

A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, ... tovább

Zöldséges-meggyes chutney

A felhevített olajon a finomra vágott zöldséget megpirítjuk, rádobjuk a két csípős és a három TV paprikát, majd jól átforgatjuk. A kicsire vágott paradicsommal és a fűszerekkel összeforraljuk. A vörösbort belekeverve felfőzzük. ... tovább

Paradicsomos, olaszos pörkölt

A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal ... tovább

Szombat reggeli melegszendvics

A kenyérszeletek egyik oldalát megvajazzuk. Négy szeletet a baconnal, a vékonyra szelt avokádóval és paradicsommal beterítünk, borsozzuk, majd a sajttal leborítjuk. Befedjük a maradék kenyérrel és szeletsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Mézes-mustáros csirkés szendvics

A csirkemellet csíkokra vágjuk, elkeverjük, a sóval, borssal, a cacennyi borssal, a fokhagymagranulátummal és az oregánóval. Végül a felhevített olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, összeforgatjuk a mézzel és a mustárral. A ... tovább

Spenóttal és sajttal töltött palacsinta csőben sütve

A felhevített vajba dobjuk bele a zúzott fokhagymát, majd forgassuk bele a spenótot és keverjük át néhányszor, amíg összeesik. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Ha langyosra hűlt keverjük bele a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást ... tovább

Friss vegyes vágott

Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt ... tovább