A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen ... tovább
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a ... tovább
A kukoricát lecsepegtetjük, elkeverjük a finomra vágott lilahagymával és a félbe vágott koktélparadicsommal. A citrom kicsavart levéből, az olajból, só, bors hozzáadásával öntetet keverünk és a finomra vágott petrezselyemzölddel ... tovább
A húst megszurkáljuk és a nyílásokba dugjuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst szép formásra igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötözzük, a majoránnával és borssal bedörzsöljük. A felforrósított zsiradékban körben ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet ... tovább
A félbe vágott hamburger zsömlét majonézzel megkenjük. Megszórjuk az apróra vágott hagymával, majd ráterítjük a sonkaszalámit. Befedjük a sajtszeletekkel és a salátalevelekkel, rátesszük a vékony szeletekre vágott paradicsomot, ... tovább
A felforrósított olajon pirítsuk meg a lisztet, de csak halvány barnára, ekkor öntsük fel a paradicsomlével és két deci vízzel. Dobjuk bele a negyedekre vágott hagymát és a zeller zöldet, főzzük fel és forraljuk negyed órát. ... tovább
A felforrósított olajban a rizst fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Addig kevergetjük, amíg a hagyma üveges lesz. Felöntjük az alaplével és a paradicsomlével, megsózzuk és kis ... tovább
A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és ... tovább
Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Megmártjuk, a forrásban lévő vízben, a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Felnegyedelve, a magos részt eltávolítva, kockára vagdaljuk a paradicsom húsát. A finomra metélt vöröshagymát és ... tovább