Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Jambalaya csirkével, kolbásszal és garnélával

Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább

Hét vezér tokány

A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a ... tovább

Trollanyu cajun fűszerkeveréke

Ezt a fűszerkeveréket nagyon egyszerű összeállítani, a hozzávalókat összekeverem és csavaros üvegben tárolom, sokféle étel ízesítésére alkalmas. ... tovább

Ököruszály pörkölt csülökkel és nyelvvel

A csigolyányi darabokra vágott marhafarkat, a felhevített zsírban, pirítani kezdjük. Bő órát pároljuk, fedő alatt, kis lángon, majd beleszórjuk a finomra aprított zöldségeket, a fűszereket és a kis kockára vágott csülökhúst. A ... tovább

Herány tokány

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább

Sprotni saláta

A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a ... tovább

Tojáscsibe

Ez nem recept, csak egy kedves ötlet, a gyerekek büféasztalára. A keménytojások egy részét félbevágjuk, a többit egészben hagyjuk, majd a képen látható módon, kaliforniai paprika csíkokkal és szemesborssal díszitjük ... tovább

Tojáshajó

A salátaleveleket tálra terítjük. A tenger hullámaihoz a tartárt az ételfestékkel elkeverve a salátára simítjuk. A félbevágott keménytojásokat, az átlósan elfelezett sajtszeletekkel, fogpiszkáló segítségével feldíszítjük. ... tovább

Ropogós süllőfilé zöldségágyon

A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a ... tovább

Pirított sertés roppanós paprikával

A sertéshúst vékony szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a sherryvel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a keményítővel, majd óvatosan sózzuk és borsozzuk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Lecsepegtetjük és 3 evőkanál ... tovább