Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, ... tovább

Vargányás kacsaragu

A kacsát megnyúzom és feldarabolom, amennyire lehet kicsontozom, a csontot, bőrt és az aprólékot elteszem a mélyhűtőbe. Levesnek jó lesz. A felkockázott libaháj zsírját kisütöm és 4 evőkanálnyiban megpárolom a finomra aprított ... tovább

Rozé kacsamell rozmaringos meggyraguval

A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd ... tovább

Kacsaaprólékleves

A felforrósított olajban, a feldarabolt aprólékot, a karikára vágott leveszöldséget és az apróra vagdalt hagymát jól megpirítjuk, majd felöntjük másfél liter vízzel, beleszórjuk a fűszereket és takarékon forralva puhára ... tovább

Édes-savanyú kacsamell

A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább

Belsőség bográcsban

A belsőségeket tisztítsuk meg gondosan, majd vágjuk csíkokra és jól mossuk meg. A zsírt forrósítsuk meg bográcsban, dobjuk rá a félfőre vágott hagymát és pároljuk meg, ha összeesett ,a máj kivételével keverjük bele a ... tovább

Bográcsos zúzapörkölt

A zúzát megtisztítjuk, gondosan megmossuk és felnegyedeljük. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát, majd zsírjára sütjük, megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. A zúzát és köményt belekeverve, fehéredésig sütjük, ... tovább

Debreceni tokány

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük, majd a finomra vagdalt vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ekkor rádobjuk a ceruza vastagságú darabokra vagdalt húst és azt is megpirítjuk. Kevés víz hozzáadásával ... tovább

Házi disznósajt

A sertésfejet gondosan megtisztítjuk, majd kuktába tesszük és leöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, rádobjuk a babért, az egész borsot, egy fel megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát, jól megsózzuk és a kuktát ... tovább

Pulykacomb pörkölt

Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Rövid pirítás után beleforgatom a lebőrözött, kicsontozott és kockára vágott pulykacombot. Fehéredésig sütöm, ... tovább