Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vargányás kacsaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 egész kacsa ? ? ? ? ? ?
30 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsát megnyúzom és feldarabolom, amennyire lehet kicsontozom, a csontot, bőrt és az aprólékot elteszem a mélyhűtőbe. Levesnek jó lesz. A felkockázott libaháj zsírját kisütöm és 4 evőkanálnyiban megpárolom a finomra aprított hagymát és a kacsahúsdarabok minden oldalát pirosra sütöm a hagymás zsiradékban. Ekkor aláöntöm a bort és sózva, borsozva, majdnem puhára párolom, ha szükséges kevés vizet öntök alá. Ekkor hozzádobom a felszeletelt gombát, a felcsíkozott paradicsompaprikát és a zöldborsót. Összeforralom és ha minden puha ráöntöm a tejszínt és megszórom a felaprított petrezselyemmel. ha kissé besűrűsödött tálalom.
Hercegnőburgonyát adok köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)