Vargányás kacsaragu
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 egész
kacsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 30 dkg
vargányagomba |
40 |
5.7 |
0.2 |
3.8 |
6.9 |
0 |
| 20 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
| 2 db
paradicsompaprika |
31 |
0.9 |
0.2 |
6.4 |
2 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kacsát megnyúzom és feldarabolom, amennyire lehet kicsontozom, a csontot, bőrt és az aprólékot elteszem a mélyhűtőbe. Levesnek jó lesz. A felkockázott libaháj zsírját kisütöm és 4 evőkanálnyiban megpárolom a finomra aprított hagymát és a kacsahúsdarabok minden oldalát pirosra sütöm a hagymás zsiradékban. Ekkor aláöntöm a bort és sózva, borsozva, majdnem puhára párolom, ha szükséges kevés vizet öntök alá. Ekkor hozzádobom a felszeletelt gombát, a felcsíkozott paradicsompaprikát és a zöldborsót. Összeforralom és ha minden puha ráöntöm a tejszínt és megszórom a felaprított petrezselyemmel. ha kissé besűrűsödött tálalom.
Hercegnőburgonyát adok köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)