Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Borjúkofta

A finomra darált borjúhúst a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd ujjnyi kolbászokká formázzuk és nyársra húzzuk. Hideg helyen kicsit pihentetjük és parázs felett, forgatva megsütjük. salátával tálaljuk ... tovább

Tabbak

A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, ... tovább

Mexikói borjútokány

A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor ... tovább

Gombás borjúnyelv

A nyelvet megmossuk, fazékba tesszük, majd fehérborral, sóval, borssal, feldarabolt leveszöldséggel, hagymával, fokhagymával ízesített, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszedjük a ... tovább

Göngyölt borjúszelet

A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a ... tovább

Borjúbécsi májjal töltve

A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a ... tovább

Olasz borjúkaraj

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a paradicsompürét rádobva átkeverjük és ízesítjük a zúzott fokhagymával, a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal. Két evőkanál vizet hozzáöntve ... tovább

Becsinált borjúhús

A borjúhúst és a zöldségeket apró kockára vágjuk, majd a felforrósított vajon párolni kezdjük. Ha a hús kifehéredett meghintjük a liszttel, néhányszor keverjük át, de ne pirítsuk meg. Öntsük fel félliternyi vízzel és sóval, ... tovább

Borjúragu vajaskosárkában

A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt. Hagyjuk ... tovább

Zöldbabos báránycomb

A báránycombból gusztusos szeleteket vágunk, tenyerünkkel kissé megütögetjük és megsózzuk, megborsozzuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd melegen tartjuk. A zsiradékba dobjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk, ... tovább