Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olasz borjúkaraj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a paradicsompürét rádobva átkeverjük és ízesítjük a zúzott fokhagymával, a felcsíkozott bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal. Két evőkanál vizet hozzáöntve mártássá főzzük. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból, a reszelt parmezánból és kevés vízből masszát keverünk, sózzuk, borsozzuk. A karajszeleteket gyengéden kiverjük és sózva, majd lisztbe mártva, a masszába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A kész tésztát a mártással összeforgatjuk és egy tál közepére halmozzuk. Az aranybarnára sült hússzeletekkel körülrakjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)