A megsült piskótát visszatesszük az időközben folpackkal kibélelt tepsibe és a tetejét megkenjük a baracklekvárral. A sárgabarackot kimagozzuk és ízlés szerint meghámozzuk, majd feldaraboljuk. A joghurtot felmelegítjük és ... tovább
A cukrot a tojássárgával elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tejet és az olajat. Ha simára kevertük, hozzáforgatjuk a sóval keményre vert tojásfehérjét. Vajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe ... tovább
Mély serpenyőben az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsát kevergetve aranybarnára pirítjuk benne. Ha kész vegyük le a tűzről és ha nem azonnal használjuk fel öntsük át egy másik edénybe, mert az edény maradék hőjétől ... tovább
A burgonyát sós vízben, héjában puhára főzzük és még melegen meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, deszkán összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojással és sóval.
A liszt mennyisége nagyban függ a burgonya lisztességétől, ... tovább
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább
Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A ... tovább
A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük 1 liter vízzel és fedővel letakarva félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott salátát, és sózzuk, borsozzuk. A rántáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a ... tovább
A rózsáira szedett karfiolt a zöldségalaplében puhára főzzük. Közben a felforrósított olajban megpezsgetjük a lisztet, majd belekeverjük a curryport. Felöntjük kevés főzőlével és a tejszínnel. összeforraljuk a karfiollal és ... tovább
A zöldséglevest feltesszük főni, és beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. A rántáshoz az olvasztott vajban világos színűre pirítjuk a lisztet, és amikor a brokkoli félpuhára főtt, belekeverjük a rántást. ... tovább
A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott ... tovább