Tejszínes brokkolifőzelék
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1,5 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld					 | 
					61 | 
					4.4 | 
					0.4 | 
					9.8 | 
					4.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 6 dkg				
		margarin					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 80 dkg				
		brokkoli					 | 
					24 | 
					3.3 | 
					0.2 | 
					2.3 | 
					3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		zöldségleves kocka					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A zöldséglevest feltesszük főni, és beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. A rántáshoz az olvasztott vajban világos színűre pirítjuk a lisztet, és amikor a brokkoli félpuhára főtt, belekeverjük a rántást. Tovább főzzük és amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük és hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejszínt. Ha újból felforrt, lehúzzuk a tűzről. Forrón tálaljuk. Feltétnek pirított csirkemellet kínálunk mellé. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)