Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes brokkolifőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1,5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
80 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
1 db zöldségleves kocka ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldséglevest feltesszük főni, és beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. A rántáshoz az olvasztott vajban világos színűre pirítjuk a lisztet, és amikor a brokkoli félpuhára főtt, belekeverjük a rántást. Tovább főzzük és amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük és hozzáadjuk a kevés forró lével elkevert tejszínt. Ha újból felforrt, lehúzzuk a tűzről. Forrón tálaljuk. Feltétnek pirított csirkemellet kínálunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)