Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Medvehagymás cukkinifőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
0,5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 adag zöldségleves kocka ? ? ? ? ? ?
0,7 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag medvehagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott cukkinit. Kicsit átpirítjuk, felengedjük annyi zöldséglevessel, hogy kétujjnyira ellepje, és közepes tűzön megfőzzük. Hagyományos rántással berántjuk a főzeléket, és készre főzzük. Csak a legvégén kell megsózni, borsozni, és hozzákeverni a tejfölt, petrezselymet. Forrón, frissen sült karajszeletekkel a legjobb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)