A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és a zsíron pirítsuk üvegesre, majd pici húslevet aláöntve, pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús
már ... tovább
A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, sót és borsot. A hússzeleteket
egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. 2-3 napig érleljük, naponta megfordítjuk, hogy a fűszeres tej egyenletesen érje mindenütt. ... tovább
Az előző este beáztatott babot és csülköt az áztató vízzel együtt tegyük fel főni. Tegyünk bele néhány babérlevelet és lassan gyöngyözve főzzük egy órát. Amikor félig megfőtt a bab, tegyük bele a megtisztított és ... tovább
A tojásfehérjéből verjünk lágy habot és adjunk hozzá 1 deci vizet. Keverjük a sót a tojáshabhoz. Az előkészített csirkét fűszerezzük, majd a feldarabolt almát a hasába rakjuk. Egy tűzálló tál alján szétterítjük annyi sós ... tovább
A szalonnát daraboljuk egészen apró kockára és lassú tűzön süssük zsírjára. A zsírban fonnyasszuk a hagymát rövid ideig. Adjuk hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hintsük rá pirospaprikát ha már ... tovább
A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető
maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a ... tovább
A halat kifilézzük, majd a filéket, a bőrig, sűrűn beirdaljuk. Ezután a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztes halat megforgatom a habosra felvert tojásban, végül ... tovább
A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, zsírját kisütöm. A halfilét egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejfölt a liszttel simára keverem.
A ... tovább
Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább
A pontyfiléket csíkokra vágom és jól megsózom. Félreteszem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a sört és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, palacsintatésztaszerű massza legyen belőle. Megsózom, megborsozom, és ... tovább