Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 195 találat

Sültcsirke fűszerkeverék

A hozzávalókat mozsárban porrá töröm, majd jól elkeverem. Légmentesen tárolom. Egy evőkanálnyit szoktam a kívül-belül a csirkébe masszírozni. Persze a darabokra szórható is. Sütés előtt sózást igényel. ... tovább

Szerb rostélyos

A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább

Bográcsgulyás

A bográcsban felhevítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, ekkor rádobjuk a kis kockákra vágott marhahúst. Kevergetve pirítgassuk, hagyjuk hogy a hús kifehéredjen és levet engedjen, ekkor feljebb emeljük a ... tovább

Hajdina kolbász

A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy ... tovább

Vegán kolbászkrém

A diót, a napraforgómagot és a köményt szárazon enyhén pirítsuk meg. Az olajat melegítsük meg, de ne nagyon forróra és keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ha kihűlt, a húsdarálón ledarált magokat. Hagyjuk ... tovább

Békési betyáros

A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékban a tarhonyát barnára pergeljük. Leszűrjük és egy edényben félre tesszük. A bográcsba tesszük a csülökből és a fejből eltávolított ... tovább

Sonkás rétes leveles tésztából

A leveles tésztát kiolvasztjuk. 1 tojást, a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük. A sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőzött a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A leveles tésztát belisztezett deszkán, késfok ... tovább

Libacomb párolt káposztával és burgonyagombóccal

A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább

Bográcsos zúzapörkölt

A zúzát megtisztítjuk, gondosan megmossuk és felnegyedeljük. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát, majd zsírjára sütjük, megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. A zúzát és köményt belekeverve, fehéredésig sütjük, ... tovább

Balatoni mustos pecsenye

A zöldségeket feldaraboljuk, a sertéscombot sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a köménymagot. A felforrósított olajban süssük körbe, ha szükséges sütés előtt kössük körbe konyhai zsineggel, hogy a végén szebben ... tovább