Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 76 találat

Vese bajorosan

Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen ... tovább

Zöldséges csirketekercs

A csirkemellből felezve 8 szeletet formázunk. Fólia között egymásra rakva egy nagy szeletté klopfoljuk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A töltelékhez a zsemlemorzsát a tejszínbe keverjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy ... tovább

Káposztás libacomb

A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és ... tovább

Borscs

A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább

Tüdőstáska

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. A megfőzött tüdőt ledaráljuk, a hagymára dobjuk és összepirítjuk. Sóval, őrölt borssal, majoránnával és babérlevélporral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd ... tovább

Pikáns sertéstokány

A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá. Hozzáadjuk az apróra vágott ... tovább

Velős palacsinta remulade mártással

A majonézhez hozzákeverjük a finomra vagdalt uborkát, kaprit, petrezselymet, tárkonyt és a hagymát, a fehérborral hígítsuk fel a mártást és ízesítsük a többi hozzávalóval. ... tovább

Hekkfilé finom füvekkel

A halfilét sózzuk. A borból, citromléből, a zöldfűszerekből, az apróra vágott fokhagymából és az olivaolajból keverjünk páclevet. Helyezzük bele a halszeleteket és néhányszor megforgatva, hagyjuk állni egy bő órát. Fektessük ... tovább

Pisztráng aszpikban

4 kisebb pisztrángot belül gondosan megtisztítunk, de a külső nyálkáját ne sértsük meg. Lapos edénybe rakjuk, majd meleg ecettel leöntjük, és celofánnal letakarjuk, ezáltal szép kék szint kap. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ... tovább

Zöldbab baconnal

A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon ... tovább