A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A tojásfehérjét, a keményítővel és némi sóval, borssal palacsintatésztaszerű masszává keverjük. A csirkemellszeleteket a masszába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára ... tovább
A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két ... tovább
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább
Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A ... tovább
A káposztát lereszeljük és besózzuk, egy óra múlva a levét jól kicsavarjuk. A felhevített zsiradékban, bőven megborsozva, megpároljuk. Ha kihűlt, egy tojás kivételével, összegyúrjuk a hozzávalókat és meleg helyen, ruhával ... tovább
A megtisztított káposztát ujjnyi csíkokra, majd kockára vágjuk. Kevés sós vízben, majdnem puhára főzzük. Ha kész, a megforrósított vajban átforgatjuk a finomra vagdalt kaprot felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd ... tovább
A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük.
Annyit ehetünk belőle, ... tovább
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább
A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, ... tovább