Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros édeskáposzta főzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított káposztát ujjnyi csíkokra, majd kockára vágjuk. Kevés sós vízben, majdnem puhára főzzük. Ha kész, a megforrósított vajban átforgatjuk a finomra vagdalt kaprot felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd összekeverjük a káposztával, addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik.
Nyáron hidegen is kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)