Sült kacsapecsenye káposztás tésztával töltve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
nagykocka tészta |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
3 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
1 db
kacsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a káposztát. Sóval, törött borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben sós vízben kifőzzük a nagykockatésztát, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Összekeverjük a megpárolt káposztával és a tojásokkal. Az így elkészített káposztás tésztát a kacsa hasüregébe töltjük. A kacsát tepsibe helyezzük, forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakori locsolgatással ropogós pirosra sütjük.
A sütőből kivéve néhány percig pihentetjük, így könnyebb felszeletelni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)