Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült kacsapecsenye káposztás tésztával töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
3 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
80 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 db kacsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a káposztát. Sóval, törött borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben sós vízben kifőzzük a nagykockatésztát, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Összekeverjük a megpárolt káposztával és a tojásokkal. Az így elkészített káposztás tésztát a kacsa hasüregébe töltjük. A kacsát tepsibe helyezzük, forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakori locsolgatással ropogós pirosra sütjük.
A sütőből kivéve néhány percig pihentetjük, így könnyebb felszeletelni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)