A cukrot a tojássárgával elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tejet és az olajat. Ha simára kevertük, hozzáforgatjuk a sóval keményre vert tojásfehérjét. Vajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított tejben kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal, ha az edény falától elválik a tészta, letakarva, langos helyen fél órát kelesztjük. ... tovább
Mély serpenyőben az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsát kevergetve aranybarnára pirítjuk benne. Ha kész vegyük le a tűzről és ha nem azonnal használjuk fel öntsük át egy másik edénybe, mert az edény maradék hőjétől ... tovább
A burgonyát sós vízben, héjában puhára főzzük és még melegen meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, deszkán összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojással és sóval.
A liszt mennyisége nagyban függ a burgonya lisztességétől, ... tovább
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a rumot és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére ... tovább
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább
A citrom héját lereszeljük és egy lábosba tesszük, majd a meghámozott, kicsumázott és kisebb darabokra vágott körtét rádobjuk, ráöntjük a citrom kicsavart levével elkevert fél deci vizet. Takarékon addig melegítjük, amíg levet ... tovább
A kimagozott szilvát a fűszerekkel és a cukorral fél óráig főzzük, közben, ha szükséges, eltávolítjuk a habját. Hozzáadjuk a rumot és a durvára vágott diót, még 5 percig forraljuk, majd kifőzött üvegekbe töltjük. Jól ... tovább
Egyenlő mennyiségű szecsuáni borsot, fahéjat, szegfűszeget, édesköményt és csillagánizst finomra őrlünk és jól összekeverjük. Fedeles üvegben jól tárolható.
Ez egy jó illatú, pikáns és enyhén édes, csípős kínai ... tovább