Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 218 találat

Tofu nyárs

A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd ... tovább

Paradicsomos-sajtos

5-7 fej cikkekre vágott paradicsomot jénai edényben alufólia alatt megpárolok. Amikor a paradicsomok már puhák, annyi krémsajtot teszek rá ami befedi őket. Ízlés szerint sózom, bazsalikomot szórok rá. Plussz ráteszek vagy két ... tovább

Sárgarépa koktél

A hozzávalókat turmixban homogenizáljuk. Hidegen, sárgarépakarikával és bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk. ... tovább

Csőben sült padlizsán

A padlizsánok csumáját levágva felkarikázzuk és besózva állni hagyjuk, fél óra múlva lecsöpögtetjük és 3 evőkanál olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amíg áll a padlizsán a finomra vágott vöröshagymát 2 ... tovább

Zöldségpörkölt

A felforrósított vajon párolni kezdjük a finomra aprított hagymát, ha összeesett, rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük, a répához hasonló darabokra vágott cukkínit, paprikát és a ... tovább

Tintahalragu

A tintahalakat megtisztítom és darabokra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a tintahalat és a lehéjazott, kimagozott paradicsomot. Sózzuk, ... tovább

Mexikói halsaláta

A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A ... tovább

Saláta garnélával és fekete kagylóval

A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. ... tovább

Grillezett pisztráng fűszerekel töltve

A pisztrángokat megtisztítjuk, belsejüket megkenjük 4 evőkanál olajban elturmixolt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és belegyömöszöljük a fűszerek feléből és 2 citromból készül vagdalékot. A hasüreget betűzzük és lehetőleg ... tovább

Alufóliában sült lazac

4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott ... tovább