Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és ... tovább
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a ... tovább
A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!!
Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár.
Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom ... tovább
A bőrös, csontos malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott ... tovább
A hátszínt lehártyázzuk és felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítva felkockázzuk. A hús, a fűszereket, a zöldségeket összeforgatjuk, leöntjük a borral (sót ne tegyünk bele!!!) és üveg vagy egyéb ... tovább
Ez az étel vitello tonnato néven ismert az olasz konyhában, előételként vagy könnyű vacsorának tálaljuk.
Szép, hosszúkás combdarabot válasszunk, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Vegyük ki a ... tovább
Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnacsíkokkal, Megsózzuk és borssal bedörzsöljük. Sütésig félretesszük. A feldarabolt zöldségekből és a szalonna bőréből sütőzacskóban zöldségágyat ... tovább
Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább