A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább
Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább
A darált mandulát és a darát elkeverjük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a vizet fokozatosan hozzáadva puhára pároljuk. Kanállal formázható masszát kell kapnunk. Szaftos húsételek, taginék körete. ... tovább
A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább
Ez az étel nem gnocchi, de, mégis így nevezik, hogy miért, azt, talán, a rómaiak sem tudják.
Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy evőkanál vajat és ízlés szerint sót. Ha felforrt, állandóan kevergetve, vékony sugárban öntsük ... tovább
A bort, az epret és a cukrot felfőzzük. A nagyobb eperszemeket villával kissé szétnyomkodjuk, majd belekeverjük a zselatint. Langyosan a süteményre öntjük. ... tovább
A tejet a vajjal, a cukorral és csipetnyi sóval felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve, vékony sugárban beleöntjük a darát. A kevergetést folytatva öt perc alatt megfőzzük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és két részre osztva, a ... tovább
A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele.
2 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább
A sütőporral, a sóval összeszitált lisztet, a cukrot és a vajat késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Majd a 2 tojást és a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és vékony, a tepsibe illő lappá nyújtjuk. Az ... tovább
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és a sáfrányt, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban beleöntjük a darát. Takarékon, tovább kevergetve, 2 percig főzzük. Ekkor a lángot lekapcsolva hozzádolgozzuk a cukrot és a ... tovább