Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-barackos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg sárgabarack befőtt 75 0.5 0.1 17 1.3 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem és kíméletesen összeforgatom a túrós masszával. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom. A tejét beborítom a lecsepegtetett befőttel vagy a forró vízbe mártott és meghámozott friss barackkal. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt hintsük meg bőven vaníliás porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)