Gnocchi alla romana
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 liter
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
25 dkg
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
3 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
1 teáskanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ez az étel nem gnocchi, de, mégis így nevezik, hogy miért, azt, talán, a rómaiak sem tudják.
Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy evőkanál vajat és ízlés szerint sót. Ha felforrt, állandóan kevergetve, vékony sugárban öntsük bele a darát. Főzzük sűrű masszává. Vegyük le a lángról és keverjük bele, a reszelt parmezán harmadát, ha kedvünk úgy diktálja, tehetünk bele, két tojássárgáját is, szép színt ad az ételnek. Simítsuk olajjal kikent lemezre, a tetejét egyengessük el nedves kanállal, majd hagyjuk kihűlni. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki vagy vágjuk háromszögletű darabokra, ez utóbbi gazdaságosabb, mert nincs maradék. Rakosgassuk, kevés vajjal kikent tepsibe, tetőcserépszerűen, szórjuk meg, bőven, a parmezánnal és csepegtessük meg olvasztott vajjal. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, lehetőleg, grill állásra és süssük tíz percig.
Rómában ragu, öntet nélkül fogyasztják és nem köretként, hanem önálló ételnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)