A szép húsos, bőrös hasaalja szalonnát megformázzuk, majd a bőrét leforrázzuk. Letörölgetjük, majd a bőrt bedörzsöljük az ecettel és fedetlenül, hűvös helyre tesszük másnapig. A bőr rombusz alakban bevagdossuk, de a húsig ne ... tovább
A lilahagymát félfőre szeljük, a káposztát legyaluljuk, a gyömbért lereszeljük, a hámozott, kicsumázott almát apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a gyömbért és a hagymát megpároljuk, majd az almát, a káposztát, és a ... tovább
A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből ... tovább
A káposztát lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A felhevített olajon a cukor nagyrészét karamellizáljuk és a káposztát jól átpirítjuk rajta. Hagyjuk kihűlni. Közben, a kevés cukorral ... tovább
A húsokat finom tárcsájú húsdarálón kétszer ledaráljuk. Összegyúrjuk a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával és a fűszerekkel. Tenyérnyi, de a szokásosnál vékonyabb pogácsákat készítünk. Minden második pogácsa ... tovább
A burgonyát, lehetőleg egyforma méretűeket, bő vízben megáztatjuk és megsikáljuk. Hagyjuk leszáradni. Az olajjal és a sóval jól összeforgatjuk, majd két rétegű alufóliába burkolva, gyenge parázsban, néhányszor megforgatva, kb. ... tovább
A megtisztított és vékonyra gyalult káposztát forrásban lévő, sós vízzel leforrázzuk. 3 perc múlva szűrjük le, mint a tésztát és csepegtessük le. Amíg hűl, keverjük habosra az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a ... tovább
A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát és a vége felé belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. A sonkát és a főtt burgonyát húsdarálón áteresztjük, a félbevágott zsemlék kikapart ... tovább
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. AS finomra metélt hagymát átpirítjuk rajta. A néhány metszéssel, feldarabolt, káposztát és a fűszereket hozzáadva összeforgatjuk, majd a barnasörrel felöntve puhára pároljuk. A ... tovább