Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Töltött olajbogyó rántva

Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel. Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, ... tovább

Nápolyi töltött paradicsom

A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a ... tovább

Római töltött paradicsom

Az olaszok egy cannolicchietti nevő tésztát (kis gyűrű tészta, egyfajta levestészta) használnak. A paradicsomok tetejét levágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A belsejüket kevés sóval meghintve lefordítva hagyjuk a felesleges levet ... tovább

Toszkán zöldséges kenyérleves

A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, ... tovább

Trieszti káposztás bableves

A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt ... tovább

Sajtkrémmel töltött szilva

Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket ... tovább

Almás-tormás káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk, majd besózva állni hagyjuk. Közben, az alma kivételével, öntetté keverjük a hozzávalókat. A az almát, héjastól, a kicsavart káposztához reszeljük és az öntettel összeforgatjuk. Ne hagyjuk állni, mert ... tovább

Káposztás csülök cseréptálban

A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss vízben feltesszük főni. Fél óra főzés után mellétesszük a nyers csülköt is. Kb egy óra alatt elkészül. Közben a félfőre vágott hagymát, a néhány vágással ... tovább

Kolbászos savanyúkáposzta leves

A kockára vágott burgonyát és paprikát, az olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a fűszereket és felöntjük liternyi vízzel. Puhára főzzük, majd a tejfölben ... tovább

Fetával töltött csirke

A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és ... tovább