Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az ... tovább
A vöröshagymát finomra aprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk rajta. Beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát ... tovább
A karajt lehártyázzuk és felszeleteljük, a szélén az esetleges hártyát bevagdaljuk, gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fályolnyi liszttel a szeleteket és a felforrósított vaj, olaj keverékeben mindkét oldalukat ... tovább
A sertésszüzet vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olaj felén a gyöngyhagymát megpirítjuk, majd belekeverve a paradicsompürét, tovább pirítjuk, amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük a borral, a húsalaplével ... tovább
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felforrósított vaj-olaj keveréken aranybarnára sütjük, belekeverjük a gombát és a fűszerkeveréket. Kicsit átforgatjuk, majd ráöntjük a bort és a ... tovább
A felszeletelt sertéskarajt kiverjük és a hártyás szélét bevagdosva, a felforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe öntjük a sütőzsiradékot és az elősütött húsokat egymás mellé belefektetjük, közben ... tovább
A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk.
A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább
A filéket megmosom, az szálkákat, ha lehet csipesszel kiszedem és a zúzott fokhagymával ízesített sós tejbe áztatom, egy éjszakát hagyom pihenni. Másnap lecsepegtetem és szárazra itatom, majd halfűszerkeverékkel bedörzsölöm. A ... tovább
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt és két evőkanálnyi zsiradékot félreteszünk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább
A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig ... tovább