Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Oroszkrémtorta egyszerűen

A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg ... tovább

Vargabéles

Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a cukor felével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Keverjük ... tovább

Csokis kuglóf

Fél tábla csokit olvasszuk fel a forró tejszínben, majd a tűzről levéve várjuk meg, hogy kihűljön. A vajat keverjük habosra és apránként keverjük bele a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk bele a sütőporos ... tovább

Maceszgombócleves

A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább

Hideg pulykatekercs

A pulykamellet vékony szeletekre vágom és egymás mellé téve, fólia alatt úgy verem ki, hogy egy nagy téglalap alakú húslapot kapjak, melynek a rövidebb oldala kb. 15 centis. A hozzávalókat kockára vágom, a zöldborsót előfőzőm ... tovább

Velőstáska

Kb 30 dkg lisztből készítsünk gyúrt tésztát. A borjúvelőt áztassuk hideg vízbe, majd hártyázzuk le. Citromos, sós vízben, abáljuk 3 percig, majd lecsepegtetve, vagdaljuk finomra. Az olajon pároljuk meg az apróra vágott ... tovább

Vajpuha marhaszelet

A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan ... tovább

Szentgyörgyhegyi palacsinta

A sütőedény alját, egy rétegben, palacsintával kibéleljük. A többi palacsintát, a diókrémmel megtöltjük és 3 ujjnyi tekercsekre vágjuk. Szorosan egymás mellé állítva, a sütőedénybe tesszük, majd az öntettel leöntjük. ... tovább

Krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Rákóczi túrós

A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. A felvert tojással és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg. A tésztacipót fóliába ... tovább