Vajpuha marhaszelet
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
marhacomb |
231 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
70 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
12 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
2 dl
tejföl (12%) |
142 |
3.4 |
12 |
4 |
0 |
59 |
1 teáskanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 mokkáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan morzsás nem lesz a hús állaga. Felverjük a tojásokat, beleszórjuk a borsot, 1 teáskanálnyi sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk a fűszeres tojásban és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon elősütjük és félretesszük. Ha minden hússzeletet elősütöttük, kuktába tesszük, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, ráöntünk 2 pohár vizet és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk és a jelzéstől számított fél órát, takarékon pároljuk. Ezután tejfölt a liszttel simára keverjük. A puha hússzeleteket kivesszük a levéből és behabarjuk a lisztes tejföllel, végül visszatesszük bele a húst. Meg egyszer összeforraljuk.
Főtt tésztával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)