Vajpuha marhaszelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan morzsás nem lesz a hús állaga. Felverjük a tojásokat, beleszórjuk a borsot, 1 teáskanálnyi sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk a fűszeres tojásban és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon elősütjük és félretesszük. Ha minden hússzeletet elősütöttük, kuktába tesszük, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, ráöntünk 2 pohár vizet és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk és a jelzéstől számított fél órát, takarékon pároljuk. Ezután tejfölt a liszttel simára keverjük. A puha hússzeleteket kivesszük a levéből és behabarjuk a lisztes tejföllel, végül visszatesszük bele a húst. Meg egyszer összeforraljuk. Főtt tésztával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||